ALM Blogg

Nu skall ALM Improvement och jag börja blogga och det känns som att det är på tiden. Jag har ett starkt behov av att uttrycka mig och dela med mig av min kunskap, erfarenheter, drivkraft, värderingar och styrkor – kort och gott min Kompetens. I mitt jobb och vardag handlar det om att möta människor i olika sammanhang såsom individuellt, i arbetsgrupper, i ledarskap, i relationer, idrottslag, i utbildning och i karriäromställningar. De flesta sammanhang jag möter delar samma behov, nämligen att utvecklas från något bra till något bättre eller förändring från något mindre bra till något ännu bättre. Det finns mycket forskning, litteratur, erfarenheter och kunskap om dessa områden som jag kommer att beröra och dela med mig av.
alm_lov2Vad skall jag skriva om , Vad är viktigast för mig , för andra? Vad får man skriva om? Hur skall det se ut? Det rör sig mycket i mitt huvud och i min kropp, d.v.s känslor kring att börja blogga. Tänk om ingen tycker det är roligt eller intressant? D.v.s. helt vanliga tankar och funderingar hos en människa.

En sak är säker – jag kommer att göra på mitt eget kompetenta sätt  iallafall. Vad mitt huvud än säger till mig. Det är kanske det som är att följa sitt hjärta?

Vad kommer bloggen att handla om då? Den kommer att handla om att få ihop prestation, mål, vinster, potential, hårt arbete och träning, förändring, kultur, omställning, framgång och motgång med tillit, kärlek, mod, lycka, rädsla, sorg, vila, vishet, djup, gemenskap, värdegrund, och öppenhet. Att få ihop det ”änglalika med hornen” och ”stålullen med spunnet socker”. En salig röra kanske ni tänker – ja kanske men det är det vi skall sortera ut. Går det att få till en syntes av två antiteser? Går det att bli en vinnare med en ”mjuk” och känslig insida eller går det att nå målen i sitt ledarskap genom att meditera 15 minuter varje morgon?  Vad säger forskning? Vad säger människor därute?

  • Inlägg för stunden – intressant spaning i livet – både personligt men även i förenings – och näringsliv.
  • Inlägg som berör förhållningssätt, beteende, attityd och värderingar – för att det är just det som gör skillnaden
  • Inlägg som berör motivation, inspiration, mening och hur just du kan gå från ord till handling
  • Inlägg som berör senaste forskning om grupputveckling, ledarskap och karriär.
  • Hur får vi vår längtan, våra drömmar och mål att gå i uppfyllelse – på riktigt?

Jag hoppas ni vill hjälpa mig med feedback och egna erfarenheter genom att prata med mig på Facebook, på Linkedin eller varför inte slå en signal. Alla uppgifter finns här på hemsidan.

Första inlägget kommer redan snart…